محققان به تازگی دریافته‌اند كه غذاهای نشاسته‌دار از قبیل برنج سفید و نان، احتمال ابتلا به بیماری دیابت را در زنان سیاه‌پوست و زنان چینی افزایش می‌دهد اما اضافه كردن بعضی از حبوبات سالم به رژیم غذایی می‌تواند این خطر را كاملا معكوس كند.

با این‌حال، یافته‌های محققان نشان‌دهنده این است كه خطر دیابت در زنان سیاه‌پوستی هم كه كربوهیدرات‌های تصفیه شده خوراكی مصرف می‌كنند، رو به افزایش است. همچنین مطالعات حاكی از آن است كه زنانی كه مقدار زیادی فیبر مصرف می‌كنند، از نظر ابتلا به دیابت در معرض خطر كمتری هستند.

محققان به تازگی دریافته‌اند كه غذاهای نشاسته‌دار از قبیل برنج سفید و نان، احتمال ابتلا به بیماری دیابت را در زنان سیاه‌پوست و زنان چینی افزایش می‌دهد اما اضافه كردن بعضی از حبوبات سالم به رژیم غذایی می‌تواند این خطر را كاملا معكوس كند.

با این‌حال، یافته‌های محققان نشان‌دهنده این است كه خطر دیابت در زنان سیاه‌پوستی هم كه كربوهیدرات‌های تصفیه شده خوراكی مصرف می‌كنند، رو به افزایش است. همچنین مطالعات حاكی از آن است كه زنانی كه مقدار زیادی فیبر مصرف می‌كنند، از نظر ابتلا به دیابت در معرض خطر كمتری هستند.

محققان دانشگاه بوستون بیش از 40‌هزار زن سیاه‌پوست آمریكایی را در سال‌1995 مورد مطالعه قرار دادند و بعد از 8‌سال، 1938نفر از این زنان به دیابت نوع 2 مبتلا شده بودند. طی این مدت، معلوم شد این زنان بیشتر غذاهایی را مصرف می‌كردند كه خطر ابتلا به دیابت را در آنها افزایش می‌داد اما كسانی كه بیشتر غذاهای فیبردار از قبیل غلات سالم مصرف كرده بودند، در معرض خطر كمتری قرار داشتند.

 محققان از این مطالعه نتیجه گرفتند كه زنان می‌توانند با استفاده از غذاهای با فیبر بالا خطر ابتلا به دیابت را در خود كاهش دهند. با این حال در این مطالعه كارشناسان دریافتند زنانی كه در روز 9/5 گرم فیبر مصرف كرده بودند، خطر ابتلا به دیابت در آنها نسبت به زنان دیگر 18درصد كاهش یافته بود.

كارشناسان معتقدند كه گنجاندن منابع فیبر در رژیم غذایی نسبتا آسان است. یك تغییر ساده در رژیم غذایی از نان سفید به نان سبوس‌دار یا جانشین كردن یك فنجان سبوس گندم یا جو به جای برنج، فرد را از یك طبقه‌بندی غذایی با فیبر پایین به یك طبقه معتدل غذایی هدایت می‌كند؛ البته با كاهش 10‌درصدی احتمال ابتلا به دیابت. البته چنین غذاهای سالمی به‌علت وجود منیزیم می‌توانند احتمال ابتلا به فشار خون را نیز كاهش دهند.

اما در مطالعات بعدی، محققان  64 هزار زن چینی را برای مدت 5‌سال مورد مطالعه قرار داده و به‌طور مرتب رژیم غذایی‌ و دیگر عاداتشان را مورد بررسی قرار دادند. طی این مطالعه 1608 زن چینی به دیابت مبتلا شدند.

در این مطالعه زنانی كه كربوهیدرات‌های بیشتری را از قبیل برنج مصرف كرده‌ بودند، بیشترین تعداد مبتلایان به دیابت را تشكیل می‌دادند به‌طوری كه خطر ابتلا به این بیماری در آنها 28‌درصد نسبت به زنانی كه بیشتر نان مصرف كرده‌بودند، افزایش یافته بود.

این طور كه مشخص است، در رژیم غذایی قسمت عمده‌ای از جمعیت جهان، برنج و كربوهیدرات‌ها را می‌توان دید. با این حال این اطلاعات نشان می‌دهند كه در آینده كربوهیدرات‌های تصفیه‌شده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در میان مردم جهان افزایش خواهند داد.
منبع: همشهری آنلاین  http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=114644